Testare si reparare sistem franare

Franarea este operatia prin care conducatorul auto reduce viteza de deplasare al autovehiculului pana la zero, in functie de necesitati. Autovehiculul este dotat cu frana hidraulica ( de picior ) care actioneaza pe toate rotile .

La rotile din fata este franare pe disc, iar la rotile din spate frane pe tamburi sau pe disc.

Frana hidraulica se compune din urmatoarele organe :

  • organe de comanda : pedala de frana, cilindru principal de frana si compensator
  • organe de transmitere a comenzii : canalizatia rigida de frana fata si racordurile felxibile prin care circula lichidul de frana spre organelle de actionare a franei.
  • organe receptoare :  cilindrii receptori spate, etrierele de frana fata sau si spate, discurile de frana fata sau spate, tamburii de frana spate si limitatoarele de presiune.

Pe langa acestea autovehiculul mai este dotat si cu frana mecanica ( de mana ) care actioneaza numai pe rotile din spate prin cabluri special. Ea lucreaza independent fata de frana hidraulica

Frânele vehiculului dvs. sunt cruciale pentru siguranța dvs. la volan, permițându-vă să încetiniți și să vă opriți în orice moment, asadar dacă auziți sunete de scârțâit sau de măcinat sau dacă ați avut nevoie de mai multă distanță decât de obicei pentru a vă opri, este timpul pentru verificare si sau reparatii la sistemul de franare.

Intretinerea instalatiei de franare

Se va verifica cu regularitate nivelul lichidului de frana din rezervorul compensator. Acest nivel trebuie sa fie la maxim fara al depasi. Se vor verifica conductele de frana , racordurile flexibile, etrierele, cilindrii receptori pentru a nu avea pierderi de lichid.

De asemenea se vor verifica placutele de frana , discurile si sabotii de pe spate, daca exista, pentru a vedea daca se incadreaza in parametrii de functionare si fara uzuri exagerate.

La  Sec Auto Service Craiova serviciile specializate ale sistemelor de frânare includ orice reparație necesară a frânei in vederea asigurarii siguranței in trafic.